Een bijzondere dag voor de kindjes!

De weken vliegen voorbij! Het is alweer week 5!!

**EDUCARE UITJE**
Vorige week woensdag was echt een bijzondere dag, we hebben namelijk alle kindjes van de educare meegenomen naar een speeltuin.
Voor ons ook een heel avontuur want het was maar afwachten hoe veel kindjes er zouden komen. Maandag waren er namelijk maar 9 kindjes van de educare, dinsdag 14 en tja woensdag..
Het waren er 40!! Echt super leuk dat bijna alle kindjes er waren.
 
Toen de bus voor kwam rijden lieten we alle kindjes een voor een de bus in gaan. Volgens mij was dit voor hun al een heel avontuur. De hele weg naar de speeltuin hebben ze liedjes gezongen en op de stoelen staan springen. Echt super gaaf om dat zo te zien. En eigenlijk hadden ze nog geen idee waar ze naartoe gingen.
Aangekomen bij de speeltuin renden ze direct op alle toestellen af. Om jullie even een beeld te geven zal ik even vertellen wat er allemaal aanwezig was.
2 klimtoestellen, wipwap, opblaas springkasteel, waterpoel, 2 schommels, een ronde schommel waar je met meerder in kan zitten en een kinderboerderij.
Dus heel wat te beleven. Alleen hadden ze daar ook kleine scooters staan die we op het project ook hebben, hier renden ze natuurlijk het eerste op af!
Maar wat hadden de kids een lol. Wat geeft dat een fijn gevoel om al deze kindjes blij te zien spelen.
 
Na een heel erg snel smeltend ijsje zijn we met de kindjes naar het boerderij gedeelte gegaan. Elk kind had een bakje voer om deze aan de beesten te geven. Maar ze waren eigenlijk veel te bang om dit te doen. Ze legden steeds het voer op mijn hand om daar het geitje uit te laten eten. Alleen Zandile heb ik stoer haar handje open zien houden voor het geitje. Haha, ze vond het kriebelen en moet daarom ook erg lachen.
Daarna heb ik ook nog even een cavia vast gehouden. De meeste kindjes waren hier echt bang voor. Ze renden gewoon voor mij weg.  (ook nog nadat ik de cavia weer had afgegeven, dus of het door de cavia kwam). Voordat ze doorhadden dat het beestje weer weg was, duurde wel even.
 
Als lunch hebben we de kinderen een lekker bord patat met een hotdog worst gegeven. Iedereen had zijn bord leeg. En toen moesten we weer met de bus naar huis. Deze rit was wel iets rustiger, geen gezang en iedereen zat lekker op de stoel. En volgens mij hadden wij allemaal een slapend of bijna slapend kind tegen ons aanhangen!
Bij terug komst bedankte de oma  van Yonela ons voor de dag die we haar hebben gegeven.
Voor deze kindjes is zo’n dag als deze echt bijzonder, ik ben blij dat wij er een hebben kunnen geven!
 
Echt een super dag. Deze hebben wij betaald van ons donatiegeld. Ik heb hier een kwart van mijn geld ingestopt. Dan weten jullie ook waar dat geld naar toe is gegaan.
 
**AFCHEID**
Vrijdag om 11 uur werd het programma van de holiday club onderbroken voor het afscheid van Lieke en Yvonne. Mijn mede vrijwilligers, ex- huisgenootjes. Heel raar, er werd gezongen, gebeden, bedankt, lieve woorden gezegd en er waren heel veel kindjes bij deze keer. Ik had het even te kwaad omdat ik mij ging bedenken dat er ook voor mij een nieuwe periode aanbreekt, met twee mensen die je hebt leren kennen, deze gaan weg en er komt weer een nieuwe vrijwilliger bij. Maggie, is trouwens een gezellige meid!
Afgelopen zaterdag hebben we afscheid genomen van Lieke, zij heeft ons uitgezwaaid omdat wij een weekend weg gingen en al vroeg weg moesten. En dinsdag avond hebben Eveline en ik, Yvonne afgezet bij haar Backpackers in PE. Wel raar hoor, je weet niet wanneer en of je ze weer gaat zien. Want het is best een intensieve tijd die je met elkaar hebt.
 
**NIEUWE PERIODE IS AANGEBROKEN**
De nieuwe week is aangebroken en Maggie is aangekomen. Ook op het project is goed verandering te merken vind ik. Eerder werd er vaak naar Lieke gevraagd omdat zij al bekend is, nu wordt er ook naar mij gevraagd, naar mijn mening of ze vragen of ik ergens mee wil helpen. Maandag en dinsdag ben ik dan ook erg druk geweest!
Erg leuk en fijn om te voelen dat je wordt gewaardeerd, dit voelde ik al maar het gevoel wordt wel steeds langzamer sterker.
 
**SLECHT NIEUWS**
Vandaag kreeg ik ook te horen Noluthando (een van de leidsters) dat een moeder van een meisje dat bij de educare komt is overleden. Dat meisje is vier jaar oud! Moet je jezelf eens voorstellen dat je vier bent en je verliest je moeder? Ik zou er niet aan moeten denken!
 
**CULTUURVERSCHILLEN**
Vorige keer heb ik het over cultuurverschillen gehad. Ik moet zeggen dat ze me steeds meer op gaan vallen. Opeens heb je zo’n moment dat je denkt: “hé dit is niet normaal”.
Ook valt het me steeds vaker op hoe lekker de kindjes aandacht vinden. Een knuffel , kietelen, spelletje spelen of gewoon een hand vasthouden. Dit kan al zoveel doen met een kind! Echt super bijzonder.
Sommige kindjes zijn ook heel afstandelijk, je kan gewoon niet binnenkomen. Een lach is soms al te veel gevraagd.
 
 
Imke

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Hester

hey hey :),
Leuk om al je verhalen te lezen!
Van de cultuurverschillen is wel heel herkenbaar... Je gaat er vast nog velen meer tegen komen...
Maar probeer ze ook te relativeren en weer van je af te zetten... ;)
Wel leuk te zien dat je het zo naar je zin hebt!! Ik hoop dat dat zo blijft :)!
Geniet er nog maar goed van!!
Veel liefs,

Mariska

Hee Imke!
Leuk om al je verhalen te lezen!
Ik reageer niet veel, maar lees het wel hoor!
Leuk om de foto's te bekijken, en uit je verhalen te merken heb je het erg naar je zin, fijn!
Veel succes en plezier nog en geniet er van!
Liefs Mariska

Lieke

Hee Imke!
Een deel van het verhaal kende ik al! Want toen was ik er nog! Leuk, maar ook een raar gevoel..
Echt slecht nieuws van die moeder die is overleden. Heel moeilijk om te horen. Van wie was het de moeder? Merk je ook iets aan hem/haar?
Heel veel succes en plezier voor de komende weken! Doe Eveline de groetjes van mij!
Xxx

Fenny

Hoi Imke!
Ik zag op facebook dat je een nieuwe blog had geplaatst en ik dacht laat ik het eens lezen.
Wat ontzettend leuk en goed wat je daar allemaal doet en wat schrijf je ook leuk!
Fijn dat je daar zoveel kunt betekenen! Ik hoop dan ook dat je het nog erg naar je zin zult hebben de komende tijd!
Heel veel succes en ik zal je site zo nu en dan in de gaten houden!
Liefs Fenny

Imke van der Hooft

Name: Imke van der Hooft
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 14 mrt 2011 tot 03 jun 2011

Over mij:

Momenteel ben ik net afgestudeerd verpleegkundige en ik zie nu de kans om vrijwilligers werk te gaan doen. Om toch een

Meer...