Ga weg..

**Nieuwe vrijwilligers**
Zondag heb ik Kim van het vliegveld opgehaald omdat BeMore dit blijkbaar niet doet op zondag. Ik vond het zonde dat ze in een hostel moest gaan slapen. Vooral omdat ik drie lege bedden in het appartement had.
Ik vond het echt niet leuk op het vliegveld, voor degene die het programma HelloGoodbye kennen: Ik betrapte mezelf erop dat ik met tranen in mijn ogen naar de andere mensen stond te kijken. Mensen die elkaar hevig stonden te omhelzen. Voor te televisie zit ik al te huilen dus dit was echt even slikken. Maar goed na deze emo-momenten kwam Kim gelukkig snel en konden we naar huis. Gisteren is Tara aangekomen, deze zag ik toen ik thuis kwam na het project. Ze stonden al te koken! Echt lief, alleen niet voor 3 mensen. Echt, ze hadden boodschappen gedaan met het idee we hebben veel te weinig. Uiteindelijk hadden we een portie voor 6 personen. Dus morgen eten we de rest.
 
**Stappen**
Zaterdagavond ben ik met Eva & Lena naar een tavern geweest genaam Toni’s place. Hier is iedere maand  een soort van competitie avond waar verschillende mensen muziek maken. Blank en donkere mensen bij elkaar, met elkaar en voor elkaar.
Echt het was super gezellig, de muziek was ook echt leuk! Alleen jammer dat ik vroeg naar huis moest, ik ging namelijk de volgende dag naar de kerk. Maar goed dit had ik ook niet willen missen.
 
**Kerk**
Afgelopen zondag ben ik naar de kerk geweest. Naar een kerk in het township, niet in het township waar ik werk maar dat maakte voor mij niet uit. De naam van de kerk was Good News Community Church. Bij binnenkomst werd ik heel vriendelijk ontvangen met een omhelzing. Het was niet zo druk in de kerk deze keer vanwege het weer, het regende namelijk.
Ook werd er door meerder mensen gevraagd wat mijn naam betekend. Dit wist ik niet maar ik heb mijn tweede naam maar even gebruikt om er onderuit te komen. Maria, moeder van Jesus.
Hier is het namelijk normaal dat je een naam krijgt omdat het een betekenis heeft.
 
Tijdens de dienst had ik het gevoel dat ik mezelf mocht zijn, dus als ik niet wilde bidden, zingen of iets anders dan hoefde dat ook niet.
Maar om een of andere manier voelde het heel goed om te bidden, ik deed en het oprecht. Alleen deed ik het wel in stilte, het is hier namelijk ook normaal om hardop te bidden. Dit kan ik echt niet, ik heb wel  even gevraagd of dit goed was. (natuurlijk was dit goed maar toch voelt toch raar als jij de enige bent die in stilte bid).
Bijna aan het einde van de dienst gingen we nog een keer bidden, deze keer gingen de mensen er helemaal in op.  Mensen lagen op hun knieën, mensen begonnen te zingen of schreeuwen, mensen grepen naar hun buik, ze deden hun armen omhoog of bleven staan of gingen zitten. Heel apart om te zien, ik kon hier ook niet aan mee doen, dit ging mij te ver. Ook werd er gezegd dat niet iedereen die in de kerk aanwezig was naar de hemel gaat. Er gaan ook mensen naar de Hel, dit kon ik ook niet goed plaatsen en ik houd hier dan een ontevreden  aan over.
Maar ik heb denk ik een stukje van mijzelf ontdekt dat ik zelf nog niet kende.


**Imke**
Omdat hier de betekenis van de naam zo belangrijk is heb ik de mijne maar eens opgezocht. In het Nederlands betekend mij naam: Groot, geheel, allesomvattend.
Toen ik dit hier vertelde begonnen ze te lachten, vooral om het eerste woord. Jullie weten vast wel waarom.
Dit wilde ik ook nog om een andere reden weten. Sinds gisteren ben ik erachter gekomen dat Imke (of Imka, ze kunnen Imke niet uitspreken) in het Xhosa ook wat anders betekend. Namelijk hetzelfde als wat hamba in Xhosa betekend namelijk: Ga weg!
Hmz.. dat is toch even minder. Ik heb al aan een van de vrijwilligers gevraagd of hij voor mij mijn Xhosa naam kan opzoeken, daar is het nog even op wachten.  Ik ben erg nieuwsgierig, niet alleen naar de naam maar ook of ik hem uit kan spreken.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Jeannet

Hoi Imke,

wat een belevenissen weer!!!
Geweldig om te lezen.
Fijn dat er weer 2 meiden bij zijn gekomen en dat jullie het goed hebben samen.

Veel plezier nog en ik zie uit naar je volgende verhaal! en je naam???

mis joe! lof joe!

liefs Jeannet

Marga

Leuk om te lezen, dat je nu weer een stukje rijker bent geworden aan ervaringen. Ja en dan dat schreeuwen etc. in de kerk, het lijkt me zelfs een beetje eng wanneer je ertussen staat. Jammer dat er bij je naam niet staat: hulpvaardig, want dat zou hier tot zijn recht zijn. Liefs Marga

maria en teun

hallo imke, endelijk een berichtje van ons. wij hebben al je verhalen gelezen en de foto,s gezien. mooie verhalen over je werk met kinderen en wat je verder allemaal meemaakt met de mensen in je omgeving. natuurlijk gebeuren er hele leuke dingen en soms wat minder leuke dingen. maar overal leer je wat van. nog enkele weken en dan zit het werk erop en kom je deze kant op. de mooiste herinneringen neem je mee naar huis. geniet de laatste weken nog volop van alles.afrika is ons te ver dus tot ziens in holland

Imke van der Hooft

Name: Imke van der Hooft
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 14 mrt 2011 tot 03 jun 2011

Over mij:

Momenteel ben ik net afgestudeerd verpleegkundige en ik zie nu de kans om vrijwilligers werk te gaan doen. Om toch een

Meer...