De kliniek

**Naar de kliniek**
Vorige week woensdag gingen alle kindjes naar de kliniek omdat ze een vitaminepil en nog een of ander pil moesten krijgen. Ze konden me niet uitleggen wat dit voor een pil was.
Oké dan niet. Maar mijn mond viel ongeveer open van verbazing toen ik zag hoe deze werden gegeven.
Ze moesten blijkbaar opengeknipt worden. We waren met 41 kinderen dus een heel werkje.
Maar ik kon nou niet bepaald zeggen dat dit hygiënisch ging. Ze knipte de mooie rode pilletjes namelijk open met een huishoud schaar. De kinderen mochten deze niet doorslikken maar moesten deze na 2 minuten weer “uitspugen”. De vrouw die de schone pillen in de handen had, pakte deze aan zonder iets op haar handen. Gooide de vieze pillen in de dop van de pot waar de nog volle pillen inzaten en bedacht zich toen dat dit niet zo handig was. (oeh, wat konden mijn handen jeuken toen zeg!!) Daarna pakte ze met diezelfde vieze handen schone pillen en begon de volgende lading open te knippen!! Echt voor mij zo bizar..
 
De dag erna ben ik samen met de projectmanager weer naar de kliniek geweest omdat Oyama door een muis was gebeten. Weer viel mijn mond open van verbazing. Zijn vinger was dik en pussig. Er werd (voordat er na gekeken was) gezegd dat hij in het ziekenhuis een injectie moest halen.
Na de wond bekeken, verzorgd en verbonden te hebben ZONDER handschoenen!! Werd er toch ook maar besloten om geen injectie te doen. De reden: de infectie van de vinger was niet erg genoeg..
Nou ik ben nu heel even blij dat ik dus niet in een kliniek aan het werk ben.
 
**Naar de robot**
Terug van de kliniek, gingen we naar de robots lopen. Robots? Ja, robots..! Niks geen traffic lights maar robots. Echt super leuk het thema afgelopen week was transport, dus hadden wij bedacht om met 44 kinderen door het township te gaan lopen! Maar het was echt super leuk.
Ik moet wel zeggen dat alle mensen die thuis waren wel even hun huis uit kwamen om te kijken wat er aan de hand was. Ik liep helemaal voorop met 4 kids aan mijn armen. Ik kwam dan ook op het geniale idee om liedjes te gaan zingen me die kids..! Alleen had ik er even niet aan gedacht dat er bij de wielen van de bus ook een dansje hoorde. En tja die kids gingen die natuurlijk allemaal doen tijdens het lopen dus werd het een klein beetje en chaos. Maar wel een hele gezellige!!
 
**Opnieuw naar de kerk**
Afgelopen zondag ben ik opnieuw naar de kerk geweest met Vuyisile en de twee nieuwe vrijwilligers. De mensen in de kerk herkenden mij en na de viering begonnen er dan ook mensen spontaan tegen mij te praten. Echt leuk.
Deze keer was er een vrouw uit Schotland die haar verhaal kwam doen. Ik was het vaak niet met haar eens. Maar de voor mij belangrijkste zin kon ik beamen.  Ze zei:” It doesn’t matter if your black of white, we all are the same. We have to make it together“.
Doordat deze vrouw er was vond ik wel dat er een andere sfeer in de kerk hing dan de vorige keer. Niet verkeerd ofzo gewoon anders. Maar ik ben toch wel blij dat ik weer ben gegaan.
 
**Leuk uitje**
Toen we teruggingen van de kerk heb ik aan Vuyisile gevraagd of hij wel eens in Addo was geweest. Dat was hij wel maar niet in het gedeelte van de dieren.
Toen heb ik een leuk plan bedacht. Ik neem de jongens van het project mee op een dagje Addo. Dit is alleen wel een verassing voor de andere drie.
 
**Auto wassen **  
We waren nog niet over Addo uitgepraat maar Vuyisile onderbrak mij. Hij zei: “This car needs a men’s touch”. Ik was aan het rijden en vroeg hoezo. “The car is realy dirty, I look around and it’s a big mess. Also the outside is really dirty”. Ik schrok ernorm en schaamde me dan ook super! Ik sloeg mijn handen voor mijn gezicht en dacht direct: O, nee ik rijd! Maar echt ik was er helemaal van ontdaan!
Wij vrouwen mogen dan ook de auto niet wassen, hij zou wel een paar jongens van het project regelen vrijdag! Haha.. echt, dan schaam je je pas kapot..!
 
Nou ik vind het wel weer even genoeg! Hoe is het in Nederland?
Ik heb nog maar twee en halve week op het project te gaan en dat is echt VEEL te kort, maar goed aan alles komt een eind!
 
Liefs

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Cor van der hooft

Heel erg leuk hoor om elke week al je belevenissen te lezen en te volgen, zo krijgen we een aardig beeld van wat jij daar al die weken doet.
Nog maar even schrijf je en dan zit je tijd daar er weer op, hoop dat je de laatste paar weken nog met volle teugen kunt genieten van de bijzondere omstandigheden daar.
Heel veel plezier en succes
Groeten namens ons allen

Lieke

Hee Imke!
Wat klinkt het allemaal fantastisch wat jij daar aan het doen bent! Zoveel leuke, creative plannen en ideeen!
Ik vind het super om je verhalen te lezen! Maar het is ook een beetje raar.. Ik ben echt jaloers op jou!
Doe iedereen de groetjes van mij op het project!
Xx Lieke

germa nijboer

Hallo, Ymke,
fijn en leuk om te lezen en te zien dat je het daar zo naar je zin hebt en het allerbelangrijkste,
heel goed werk doet ! heerlijk om te zien al die glunderende bekkies,
heel veel werk, plezier nog,
hartelijke groeten, fam. nijboer.

Dianne

Hoi Imke,

fantastisch wat je allemaal meemaakt, het werken is er wel heel anders dan hier in Nederland, dat blijkt wel heel duidelijk uit je verhalen. Geniet nog van je laatste weken daar, en nog heel veel succes, b;ijf je zeker nog volgen.
Gr. Dianne

Rudis

heee Imke!!

eindelijk maar eens ff een x weer een berichtje van mij.. je bent allemaal zulke leuke dingen aan het doen!! helemaal gaaf! en niet voor te stellen dat je over zon korte tijd alweer in nederland bent! heb het idee da tik er net weer ben en dan kom jij alweer thuis! geniet er nog maar ff heeel hard van, want voor je het weet is het voorbij!
x Rudis

jannette steert

Hoi Imke,
Leuk hoor om je weblog te lezen.
Ik heb je email adres niet meer dus ik stel je even via deze weg een vraag:
We zoeken voor de zomerperiode nog vakantiewerkers op de onze afd. in Myo. Nu weet ik niet of je al werk hebt, dus ik denk ik vraag het gewoon.
Zou je mij terug willen mailen??
Veel plezier nog even daar he?

Imke van der Hooft

Name: Imke van der Hooft
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 14 mrt 2011 tot 03 jun 2011

Over mij:

Momenteel ben ik net afgestudeerd verpleegkundige en ik zie nu de kans om vrijwilligers werk te gaan doen. Om toch een

Meer...